Rahmida Dewi Patmawati

Rahmida Dewi Patmawati, geboren in Selo, een dorpje bij Bantul gelegen ten zuiden van Yogyakarta, Indonesië. Ik ben Mida, en ik dans al sinds mijn vijfde. Dit ging er met de paplepel in aangezien mijn moeder ook danslerares is. In 1999 ging ik naar de school SMK; een middelbare school die speciaal gericht is op danskunst. Hierna vervolgde ik een studie aan de Indonesian Institute of the Art (ISI). Ik heb naast mijn studie ook veel dansactiviteiten gedaan. Zo werd ik vaak naar andere landen gestuurd o.a. India, Korea, Japan en Maleisië om daar de Indonesische danscultuur, vooral die van Yogyakarta, te promoten. 

Ook heb ik altijd als danseres bij het openlucht podium van het Ramayana Ballet bij de Prambanan Tempel gedanst. 

In 2006 ben ik naar Bali en Maleisie gegaan om daar als cabaret danseres te dansen. Dit is vergelijkbaar met de showdans van de parijse moulin rouge. Hier heb ik ook andere dansstijlen geleerd zoals jazz, ballet en salsa. 

In 2005 ben ik begonnen met danswedstrijden. Ik heb toen meegedaan aan een danswedstrijd (Festival Karya Tari Daerah Yogyakarta), waar ik op de eerste plaats van de stad Yogyakarta ben geëindigd. Daarna ging ik verder naar de Nationale wedstrijd, waar ik de prijs heb gewonnen voor potentiële choreografen.
Verdiende Prijzen

als choreografe


2e plaats

(2010 - Lokale danscompetitie Yogyakarta: juara 2 parade seni daerah 2010 yogyakarta)

5e plaats 

(2008 - Nationale danscompetitie universiteiten van Indonesië: Juara harapan 2 pekan seni mahasiswa nasional 2008)

1e plaats 

(2008 - Danscompetitie universiteiten van Yogyakarta:  Juara pertama pekan seni mahasiswa daerah yogyakarta 2008)

1e plaats 

(2008 - Nationale danscompetitie: Juara pertama parade tari Nusantara (taman mini indonesia indah) 2008. (Koreografer unggulan dan Koreografer terbaik Nasional 2008))

1e plaats

(2010 - Lokale danscompetitie Yogyakarta: Parade Tari Daerah Yogyakarta 2008)

1e plaats 

(2008 - Beste choreografe van de Nationale Traditionele Danscompetitie: Festival nasional kesenian tari tradisional indonesia 2008)

2e plaats 

(2007 - Dansfestival Yogyakarta 2007)

2e plaats

 (2010 - Danscompetitie universiteiten van Yogyakara:  Pekan seni mahasiswa daerah yogyakarta 2006. Danscompetitie Universiteiten Yogyakarta.)